به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان سمنان، حسن غربا با اشاره به نامگذاری ۱۵ اکتبر مصادف با ۲۴ مهر ماه به عنوان روز جهانی نابینایان با شعار «دسترسی به فناوری، نویدبخش مشارکت اجتماعی نابینایان» گفت: جامعه نابینایان شهرستان با هدف خدمت رسانی در زمینه های فرهنگی،ورزشی،مددکاری و درمان و بهبود سطح آگاهی با ۳۰۰ عضو فعالیت می نماید.
وی ادامه داد:سازمان بهزیستی بر اساس اهداف و شرح وظایف خود، همواره در تلاش است تا با سنجش دقیق سطح نیازهای افراد دارای معلولیت بینایی و انطباق نوع خدمات با سطح عملکرد و میزان محدودیتهای این افراد، فرآیند خدمت رسانی به افراد نابینا و کم بینا را طبق نیازهای روز آنان گسترش دهد و به سهم خود، زمینه توانمندسازی و تلفیق اجتماعی این افراد را در عرصههای مختلف فراهم کند.
ایشان با بیان اینکه روشندلان عزیز همانند سایر معلولین تحت حمایت می توانند از تمامی خدمات بهزیستی استفاده نمایند،گفت: این افراد خدماتی همچون هزینه ۱۰۰ درصدی دانشجویی و دانش آموزی، مستمری ماهانه، اعطای وامهای اشتغالزایی و خوداشتغالی، تهیه کامپیوتر مخصوص نابینایان، کمک هزینه تهیه مسکن و هزینه درمان و سایر خدمات درمانی و لوازم توانبخشی را از سوی بهزیستی دریافت میکنند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود از معافیت سربازی فرزندی که پدر یا مادر نابینا دارد، معافیت مالیاتی والدین شاغلی که فرزند نابینا دارند، انشعابات رایگان آب، گاز و برق و هزینه مناسب سازی محیط زندگی به عنوان دیگر خدمات بهزیستی برای این قشر خبر داد و بیان کرد: ایجاد بستر مناسب برای یادگیری، مناسبسازی اماکن و معابر عمومی، شکوفا کردن تواناییها، استقلال فرد در تحصیل، کار و پژوهش و مشارکت روشندلان در پیشرفت کشور اهداف بلندی هستند که برای آنها متصور هستیم.
غربا افزود: برای پیشگیری از اختلالات بینایی، توجه به تنبلی چشم به عنوان یکی از اولویتهای برنامههای پیشگیری مورد توجه است که در سال جاری حدود ۱۶۰۰ کودک تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند.
وی با اشاره به توانمندی ها و استعدادهای افراد نابینا در تمامی زمینه های مختلف گفت:آقای میراسدی با کسب رتبه ۶ کنکور انسانی و خانم امینی فرد با کسب مقام دوم کشوری حفظ قرآن از توانخواهان موفقی بودند که نشان دادند اگرچه محدودیتی دارند ولی با پشتکار آنرا تبدیل به موفقیت کردند.
نظر شما